Maqedonasit me pasaporta Bullgare fshihen nga listat e votuesve në Bullgari

26

Komuna e Blagoevgradit ka filluar një procedurë për fshirjen e 3,526 votuesve nga fshati Rilci. Siç raporton Fakti.bg, këta janë shtetas bullgarë nga Maqedonia.

Fshirja filloi një vit e gjysmë pas sinjaleve të marra nga fshatarët se janë regjistruar në listën e votuesve dhe askush nuk i ka parë.

Ata kërkuan heqjen e tyre nga lista e zgjedhësve përpara zgjedhjeve lokale të 2019.

Por sipas kryetarit të bashkisë Rilci, Krum Krumov, megjithë procedurën e fshirjes, ata do të kenë të drejtën e votës në zgjedhjet parlamentare.

Personat janë regjistruar në adresa inekzistente të ndërtesave të pandërtuara ose të ndërtuara rishtas dhe janë bërë shtetas të Bullgarisë në 15 vitet e fundit.

Rilci nuk është i vetmi fshat me mijëra banorë të trilluar. Në Belo Pol afër, 600 njerëz nga Maqedonia janë regjistruar në adresën e një nënstacioni. Sipas komunës, ka rreth 25,000 maqedonas me shtetësi bullgare në rajonin e Blagoevgradit.

https://sitel.com.mk/se-brishat-makedoncite-so-bugarski-pasoshi-od-izbirachkite-spisoci-vo-bugarija