Ukraina: Rusia planifikon një mobilizim të ri, dëshiron të regrutojë deri në 700,0000 ushtarë

33

Anton Geschenko, këshilltar i ministrit ukrainas për punë të brendshme, pohon se Rusia përgatit mobilizimin e dytë në janar dhe planifikon të rigrupojë deri në 700.000 rezerva. Moska në shtator dhe tetor u regjistrua rreth 30.000 ushtarë për luftën në Ukrainë, që do të largohet nga Rusia për të lëshuar vendin për mobilizimin.

Zyrtari ukrainas pohoi në Twitter se ata 300,000 të mobilizuar tashmë ishin “vrarë, plagosur ose demoralizuar”.

“Rusia po përgatitet për një valë të re mobilizimi në janar”. Plani është që të rekrutohen 500,000 deri në 700,000 njerëz. 300,000 të mobilizuar më parë tashmë janë vrarë, plagosur ose demoralizuar”, tha Gerashchenko.

Zëdhënësi i presidentit rus Vladimir Putin, Dmitry Peskov, u tha gazetarëve dje se Kremlini nuk po shqyrton një mobilizim të ri për luftën në Ukrainë.