Të gjitha rrugët të çojnë në Serbi: Panairi i Beogradit si në kohën e RSFJ, qytetarët maqedonas do të vaksinohen pa para

34

https://vecer.mk/balkan/site-patishta-vodat-kon-srbija-belgradskiot-saem-kako-vo-vremeto-na-sfrj-makedonskite-gragjani-kje-se-vakciniraat-bez-pari/

Vaksinimi i qytetarëve në luftën kundër koronavirusit vazhdoi në panairin në Beograd. Një numër i madh i shtetasve të huaj mbërritën në Sallën 3, përkatësisht nga Bosnja dhe Hercegovina dhe Mali i Zi, të cilët vendosën të imunizohen në Serbi.

Ata thonë se vendosën të bëjnë një veprim të tillë sepse vaksinimi praktikisht nuk ka filluar në vendet e tyre dhe thonë se janë të kënaqur me organizimin në Beograd. Ata shtojnë se një ardhje masive e bashkatdhetarëve të tyre pritet në ditët në vijim gjatë vikendit.

Vaksina AstraZeneka është në dispozicion për qytetarët e vendeve në rajon, dhe sipas punonjësve, imunizimi me vaksinat “Sinofarm”, “Pfizer” ose “Sputnik V” nuk është i mundur sot.

Këtë fundjavë, E-Administrata Serbe planifikoi një vaksinim me AstraZeneka për qytetarët maqedonas në panairin e Beogradit.

Nga kjo e hënë, qytetarët e Serbisë mund të imunizohen me vaksinat AstraZeneka pa takim.

“Nova.rs” bisedoi me qytetarët e Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët erdhën në Panair dhe thanë se ishin të kënaqur me organizimin.