MPB / Personat që do të vaksinohen në Serbi nuk u vlen leja për të lëvizur gjatë orës policore

36

Qytetarët që morën leje drejtimi gjatë orës policore këtë mëngjes dhe që dëshironin të shkonin në vaksinim kundër Covid-19 në Serbi, morën një njoftim nga policia se ato nuk do të jenë të vlefshme. Sot deri në mesditë, Ministria e Brendshme lëshoi ​​leje lëvizje, duke pasur parasysh se një numër i madh i qytetarëve të Maqedonisë për nesër dhe pasnesër ata kanë planifikuar të vaksinohen në Beograd në mëngjes.

Qeveria tha se ora e ndalimit vlen për të gjithë dhe një leje lëvizje mund të merret nëse ata kanë nevojë për kujdes urgjent mjekësor.

Nga atje ata shtojnë se udhëtarët që u gjetën në pikat kufitare gjatë ndalimit të ditës lejohen të hyjnë në vend.

Nesër e shtunë dhe ditën e diel në Serbi, një numër i madh i qytetarëve maqedonas që kanë aplikuar për një vaksinë përmes administratës elektronike do të vaksinohen. Ata kanë aplikuar për vaksinim si shtetas të huaj, i cili do të zhvillohet këtë fundjavë në ambientet e Panairit të Beogradit, me vaksinën “AstraZeneka”.

Punonjësit e ndërmarrjeve që janë anëtare të Dhomës Ekonomike të Maqedonisë Veriore do të vaksinohen në Serbi këtë fundjavë. Dhoma më e madhe e tregtisë në vend siguroi vaksinimin me ndihmën e Dhomës Partnere të Tregtisë të Serbisë përmes forumit të investimeve të dhomës.

Qeveria serbe ka vendosur të lejojë që shtetasit e huaj të vaksinohen pa një test negativ PCR dhe njoftim paraprak. Për të regjistruar të huajt për vaksinimin e koronavirusit përmes portalit e-Government në Serbi, mjafton të kesh vetëm një numër telefoni celular serb, njoftoi Rrjeti Ballkanik i Raportimit Investigativ BIRN.