Stoilkovski-VMRO-DPMNE: Qeveria përsëri do të mbulojë borxhet e kryetarëve të komunave nga LSDM dhe BDI nga buxheti sepse komunat shërbejnë për punësime partiake

78

E pabesueshme por e vërtetë, në vend të decentralizimit, qeveria e LSDM-së dhe BDI-së dërgojnë një mesazh të centralizimit të vështirë në Maqedoni. Zaev dëshiron të jetë edhe kryeministër edhe kryetar në të gjitha komunat.

Autoritetet lokale janë mësuar të mbushin ushtrinë e partisë dhe të përhapin terror, këtë e deklaroi Naum Stoilkovski nga VMRO-DPMNE përmes një konference për shtyp sonte. – Pas gati tre vjetësh, buxheti përsëri do të mbulojë borxhet e kryetarëve të komunave nga LSDM dhe BDI. Pse Sepse ata janë të paaftë, sepse nuk kanë bërë asgjë dhe sepse PE-të komunale shërbejnë si zyra partiake për punësim dhe plotësim të administratës, në vend të projekteve që do të sjellin përfitim për qytetarët. Tre vjet më parë, 50 milion euro u ndanë nga buxheti. Logjika që ishte fshehur atëherë ishte akoma shumë e dukshme – paratë që nuk u shpenzuan për investime kapitale u rishpërndanë në komuna, gjoja për të filluar punën si amvise. Në fakt, teprica e lartë e turpshme e parave që nuk u shpenzuan për investime kapitale, u transferuan përsëri në gropën e pafund të kryetarëve të bashkive të LSDM dhe BDI. Pra borxhet e të cilëve ishin më të mëdhenjtë atëherë dhe duhej të ishin mbuluar, nëse jo në Ohër për shkak të borxhit të akumuluar nga Aleksandar Petreski nga LSDM me mbi 15 milion euro borxh, pastaj në Tetovë te Teuta Arifi me mbi 10 milion euro borxh, atëherë borxhi i Strumicës i Zaev me mbi pesë milion euro borxh e kështu me radhë, thotë Stoilkovski. Ai shton se tani në vitin e zgjedhjeve, një projekt i turpshëm i ripagimit të borxhit po shtyhet përsëri. Sipas Projektligjit, ndërmarrjeve publike të krijuara nga bashkitë, siç janë shoqëritë, ndërmarrjet e ujësjellësit, dhe për rrugët, parkingjet, etj., Do t’u falen normat e interesit dhe borxhet që ata kanë ndaj shtetit dhe kompanive të tij do të riprogramohen. Sipas këtij projektligji të LSDM-së dhe BDI-së, qeveria do të ndëshkojë personat juridikë që nuk do të shlyejnë borxhet e ndërmarrjeve komunale, përkatësisht kryetarëve të kryetarëve të LSDM-së dhe BDI-së. Dhe kini kujdes, ligji nuk përcakton se sa para do të fshihen borxhet. Pse tani të mbulosh përsëri borxhin e Teuta Arifit në Tetovë, ose atë të paaftë nga Ohri që lejoi statusin e UNESCO-s përmes ujit? Sepse në vetëm dy vjet, kryetarët e bashkive kanë shpenzuar rreth dy milion euro për blerjen e automjeteve zyrtare. -Nëse kësaj lëvizjeje të turpshme i shtohet kësaj, paratë nga aeroporti i ngarkesës që nuk u ndërtua për t’u përdorur për financimin dhe realizimin e projekteve të pretenduara komunale, historia është mjaft e qartë – autoritetet lokale të LSDM-së dhe BDI-së shërbejnë për punësim dhe strehim, si u pëlqen të flasin për një kore buke, dhe tani qeveria do të shkruajë borxhet e tyre dhe do të financojë dhe ndërtojë projekte – gjoja të bëra nga bashkitë – për të treguar punën e tyre joreale! Në një vit zgjedhor! Kjo është e turpshme dhe nuk është asgjë më shumë sesa krijimi i fshatrave më të errëta, një imazh i rremë i punës së sundimtarëve lokalë nga LSDM dhe BDI. Dhe realiteti është që kryetarët e komunave kërcënojnë, rrahin, gjuajnë në polici, organizojnë lojëra të paligjshme të fatit dhe marrin soba, terrorizojnë popullatën – ata qeverisin me frikë! Por edhe kjo tregon fundin, theksoi Stoilkovski