28.6 C
Tetovo
E hënë, 22 Korrik, 2024
BallinaLajmeQEVERIA a do e luftojë drogën? / Sa ka drogë tani...

QEVERIA a do e luftojë drogën? / Sa ka drogë tani në rrugë, nuk ka pasur kurrë, thotë Toshkovski, 3-4 vitet e fundit nuk ka pasur kontroll.

Katastrofale është situata me sasinë e drogës në rrugë në vend. Sa që tani ka drogë në rrugë, nuk ka pasur kurrë, thotë ministri i Punëve të Brendshme Pançe Toshkovski në një intervistë për “Sloboden Pechat”.

Sipas tij, në 3-4 vitet e fundit nuk ka pasur kontroll dhe nuk dihej kush hynte dhe kush dilte jashtë vendit, nëpër rrugë emigrantësh apo rrugë anësore, ndaj mendon se duhet të fokusohen më së shumti në sigurinë kufitare.

Kjo do të thotë se do të kemi një qendër, nga e cila do të përdoren pajisje teknike, kamera termike, dronë. Ne do të veprojmë me ekipe të lëvizshme nga brendia, në mënyrë që të mbulojmë në thellësi, veçanërisht kufirin e gjelbër, për të pasur kontroll real dhe një pasqyrë reale të gjendjes aktuale të kufirit. Do të shohim nëse deri më tani nuk është bërë për shkak të përpjekjeve të ministrave të mëparshëm apo për shkak se i ka hije dikujt, thotë Toshkovski.

Sipas tij, nëse duam të kemi një pasqyrë reale të situatës aktuale dhe një luftë reale kundër emigracionit të paligjshëm, një luftë reale kundër trafikimit të disa gjërave ilegale, duhet të punohet.

Unë do të jap një shembull, vetëm një të shkurtër. Shumë nga këto krime të dhunshme të padëshiruara në të kaluarën janë kryer nga individë, njerëz që nuk janë shtetas të Maqedonisë, të cilët hyjnë nga vendet fqinje në rrugë të egra, bëjnë atë që bëjnë dhe pastaj largohen përsëri nga vendi në të njëjtën rrugë .

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments