Pendarovski: Ne ende nuk mund të biem dakord vetë dhe të huajt duhet të ndërhyjnë…

45

Unë nuk i shmangem thirrjes së një takimi liderësh për tema të hapura politike, por pyetja është nëse do të ishte i suksesshëm. Përfshirja e faktorit ndërkombëtar mund të jetë e dobishme. Nëse ai është pa një të huaj, shanset për sukses janë të vogla, tha Presidenti Stevo Pnedarovski në intervistën e mbrëmshme për Click Plus në TV 21.

  • VMRO-DPMNE dhe LSDM në periudhën e kaluar kishin takime për çështje të caktuara dhe ishin joproduktive. Nëse ato takime do të ishin të pasuksesshme, pse do të ishte ndryshe nëse presidenti i thërriste ato. Unë nuk iki nga kjo, por ekziston një frazë që ajo që nuk mund të bihet dakord në Asamble, komisionet, do të bihet dakord në një takim udhëheqës. Kjo mund të ndodhë vetëm nëse përfshihet një faktor ndërkombëtar, përndryshe shanset për sukses janë të vogla, thotë Pendarovski.

Lidhur me idenë e Kryeministrit Zoran Zaev për të formuar një qeveri të gjerë që do të përfshinte opozitën, por pa Hristijan Mickoski, Pendarovski tha se deklarata e Zaev e befasoi atë, sepse është diçka që nuk ka ndodhur deri më tani.

Sipas tij, ky është një propozim jo-standard që nuk ishte kuptuar mirë. Lidhur me kërkesën që qeveria e përqendrimit të jetë pa Mickoski, Pendarovski thotë se Zaev tha se ai është gjithashtu i gatshëm të largohet, nëse kjo është e nevojshme.

  • Ideja është refuzuar dhe nuk do të vijë në jetë në vitet dhe dekadat e ardhshme. Sa keq, sepse mund të ndiqni shembullin e Gjermanisë ku funksionon mirë. Ne mundemi në një qeveri përqendrimi, por vetëm nëse të huajt nuk vijnë. Ne duhet të ulemi dhe të tregojmë se në disa pika mund të biem dakord vetë, tha kreu i shtetit.

Sipas Pendarovskit, ende nuk ka kaluar koha kur të huajt duhet të vijnë për të bërë disa punë, sepse ne ende nuk kemi kulturën politike për t’u pajtuar vetë.