Pendarovski do të dekorojë Stefanovskin, Haxhimanovin, Remzi Nesimin(pas vdekjes) dhe Mukaetovin me “Urdhrin e Meritës për Shtetin”

46

Presidenti Stevo Pendarovski sot në rezidencën presidenciale me dekor të lartë shtetëror “Urdhri i Meritës për Shtetin” do të ndajë pas vdekjes shkrimtarin Goran Stefanovski, këngëtarin dhe aktorin Zafir Haxhimanov dhe profesorin Ramzi Nesimi, si dhe Presidentin e Federatës së Hendbollit të Maqedonisë, Zhivko Mukaetov.

Goran Stefanovski dallohet pas vdekjes për kontributin e tij të jashtëzakonshëm dhe unik në vazhdimësinë dhe modernizimin e trashëgimisë kulturore letrare.

Zafir Haxhimanov dallohet pas vdekjes për kontributin e tij të madh në zhvillimin specifik të poligjenerit në fushën e krijimit artistik.

Remzi Nesimi dallohet pas vdekjes për kontributin e tij të përhershëm në shkencat filologjike dhe albanologjinë në Republikën e Maqedonisë Veriore dhe në botë në përgjithësi.

Zhivko Mukaetov dallohet për standardet e tij profesionale në industrinë farmaceutike dhe për kulturën e tij filantropike dhe përgjegjësinë sociale.