Një shqiptar i bashkohet komisionit historik maqedono-bullgar

113

linku https://faktor.mk/albanec-se-vkluchuva-vo-makedonsko-bugarskata-istoriska-komisija

Isamedin Azizi është një anëtar i ri i Komisionit Historik Maqedonas-Bullgar.

Ai është një bashkëpunëtor kërkimor – asistent profesor në Institutin e Historisë Kombëtare dhe është emëruar një anëtar i ri i Komisionit të Përbashkët Ekspert multidisiplinar për Çështje Historike dhe Arsimore midis Republikës së Maqedonisë Veriore dhe Republikës së Bullgarisë, njoftoi Qeveria. Azizi do të bashkohet me anëtarët e tjerë të komisionit në anën maqedonase, i cili u formua për të zgjidhur mosmarrëveshjet historike midis Maqedonisë dhe Bullgarisë.

Ai do të bashkohet me anëtarët e tanishëm të Komisionit nga pala maqedonase: president / koordinator është akademiku Dr. Dragi Gjorgjiev, anëtar i MANU dhe profesor në Institutin e Historisë Kombëtare (INI) në UKIM, profesorë nga INI – Vanco Gjorgjiev, Petar Tododov , Darko Stojanov, si dhe historiani Aleksandar Litovski nga Instituti dhe Muzeu i Institucionit Kombëtar – Manastir, Profesor Ljubica Spasovska, bashkëpunëtor kërkimor në Universitetin e Exeter, MB dhe Ljupo Risteski – antropolog, profesor në Institutin e Etnologjisë dhe Antropologjisë.

Ministri i Jashtëm Bujar Osmani në një intervistë për Kanal 5 TV në tetor të vitit të kaluar tha se ai insiston që të ketë një anëtar shqiptar në Komision sepse, sipas tij, kjo është një betejë e përbashkët.