Nëse nuk e vonon pandeminë, plenumi i mësuesve do të bojkotojë mësimet në shtator

45

Plenumi i mësuesve, në letrat drejtuar Ministres Mila Carovska dhe dy sindikatave – SONK (Sindikata për Arsimin, Shkencën dhe Kulturën) dhe NSON (Sindikata e Pavarur për Arsimin dhe Shkencën) tha se po kërkonte një rritje të pagave të mësuesve në arsimin fillor dhe të mesëm dhe se planifikonte të bojkotonte mësimet që nga fillimi i vitit të ri shkollor nëse ky ishte nuk jepet.

Të pakënaqur me shumën e pagës bazë të mësuesve nga Carovska, ata kërkojnë të bëjnë një angazhim maksimal në Qeveri dhe të plotësojnë nevojat e të gjithë punonjësve në arsim duke siguruar një rritje të pagës në vitin e ri shkollor 2021/2022.

  • Ne i referohemi kësaj kërkese si rezultat i rritjes së çmimeve të produkteve të përdorura në jetën e përditshme, si dhe rritjes së pagës mesatare e cila është shumë më e lartë se pagat e punonjësve të arsimit. Përndryshe, ne, mësuesit nga Plenumi i Mësuesve, do të detyroheshim të organizoheshim dhe të shfaqnim pakënaqësinë publike, thekson Plenumi në kërkesën drejtuar Carovskës.

Dy sindikatat – SONK (Sindikata për Arsimin, Shkencën dhe Kulturën) dhe NSON (Sindikata e Pavarur për Arsimin dhe Shkencën), informohen nga Plenumi i Mësuesve se janë të shqetësuar për gjendjen e keqe financiare të punonjësve në fillore dhe të mesme arsimit, planifikoni të bojkotoni mësimet në fillim të shkollës 2021/2022, nëse Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe Qeveria nuk gjejnë zgjidhje dhe rrisin pagat.

  • Ne kërkojmë nga sindikatat të mbështesin bojkotin e klasave që planifikojmë nga shtatori 2021. Ne besojmë se sindikatat kanë përgjegjësinë më të madhe për të mbrojtur dhe promovuar të drejtat e punonjësve dhe me atë rast ne presim që ju të na mbështetni në kërkesat dhe përpjekjet tona , tha Plenumi i Mësuesve.