Mesut Shabani -Poezi të botuara në Rilindje dhe në Zërin e Rinisë dhe pak histori (fakte+dëshmi)

387

Për të thyer heshtjen e miqëve dhe për të kthyer kujtesën prapa ju sjelli poezitë e botuara ku mateshin shkruesit shqiptar në ish Jugosllavi në të përditshmen Rilindja dhe javoren Zëri i Rinisë …para fakteve heshtin edhe Perenditë …isha i ri dhe kisha me vete dashurinë më të madhe në jetën time POEZINË …por ky vështrim është i përcjellur edhe me pak histori

Herave tjera më shumë …

Në vazhdim dy fotografi të njëjta por e para me katrora të rrumbullaksuara …e unë Mesut Shabani çfaj kam që nga 1974 deri 1992 kam jetuar rregullisht pa ndërprerje në Prishtinë në Lagjen Dragodan ( tash Arbëria) lagja më elitare në Prishtinë dhe në Gjimnazin Ivo Lllolla Ribar kl 4 /7 ( tash SAMI FRASHËRI) aso kohe Gjimnazi i tretë më elitar në Jugosllavi si dhe kujdestar klase kam pasur edhe Profesor Shemsi Reçicën në katrorin poshtë në shkallët dhe unë Mesut Shabani më lartë me katrorin tjetër ,përndryshe Profesor Shemsi Reçica pas daljes nga burgu viteve 1990 ishte edhe botues i Gazetës Alternativa që filloi të delte në Lubjanë Slloveni,profesor Shemsi Reçica ishte i dënuar me grupin e parë të intelektualëve shqiptarë nga Jugosllavia për ngritjen e studentëve në DEMOSTRAT STUDENTORE në 1981 në Prishtinë në Universitetin e Prishtinës ,pra grupa e UKSHIN HOTIT …kur përmendet UKSHINI a ka nevojë për sqarime ….RESPEKTE PROFESOR SHEMSI REÇICA QË NA ERDHE NË PËRVJETORIN E MATURËS PAS LUFTËS …respekte për shokët e klasës 4/7 të Gjimnazit

Mesut Shabani 2020