VMRO-DPMNE a u tremb nga numri real i shqiptarve në RMV , përmend vijat e kuqe ,të mos mbahet regjistrimi ? dëshmojnë se ata janë në lojë me LSDM-në (video)

126

Lajmi interaktiv

Duke filluar nga Mickoski -kryetar,Nikollovski -nënkryetar e deri te deklarata e zëdhënsit të VMRO-DPMNE-së ,apelojnë në mosmbajtje të rregjistrimit, regjistrimi ndryshe si statistikë e deri te bojkoti me popullin pra thirrje e Nikollovskit linku https://makpress.mk/Home/PostDetails?PostId=391228 АКО СЕ ДОНЕСЕ ЗАКОНОТ ЗА ПОПИС, ВМРО-ДПМНЕ ЗАЕДНО СО НАРОДОТ ЌЕ БАРА ДА СЕ ПОНИШТИ ТОЈ ЗАКОН, ВЕЛИ НИКОЛОСКИ ,,,ndalesh e mendohesh a thua për çfarë linja të kuqe Maqedonase fliste Mickoski me LSDM-në …kush trembet nga rregjistrimi i popullsisë dhe numri i raltë i qytetarëve në RMV posaçërisht nga numri shqiptarëve të sigurtë se shqiptarët brenda natës nuk do e ndryshojnë nacionalitetin ,po le të jemi sa të jemi si shqiptarë ,me poteren politike se a ka bullgarë dhe nëse shënohen edhe bullgarët aq sa janë ,( një numër për shkak se deri në këtë rregjistrim nuk kanë pasur graffën bullgarë dhe nuk janë rregjistruar si bullgarë pastaj marrja e pasaportave bullgarë nga nënshtetasit e RMV do e bëjnë të veten atherë bie numri i maqedonasëve ,sepse edhe sërbët do shkruhen pastër sërb ,poashtu do ndodhe me nacionalitetet tjera si turqët ,romët ,boshnjakët , torbeshët-goranët, etj pra amaqedonët do jenë aq sa janë ndërsa Maqedonasët do zvoglohen për shkak bullgarëve ,do i lëmë të gjitha shifrat pra edhe eksodusin , flasim për numrin brenda kufijve të RMV-së që do të jenë në kohë regjistrimi në prill 2021 …por kam vetëm një frikë personale se mos na tërhiqet pra të tutet BDI gjoja nga këshillat e ndërkombëtarëve në thojza dhe në moment të fundit tërhiqet në emër të patriotizmit …realizohet ideja e LSDM-VMRO-DPMNE që të manipulojnë edhe njkë dhjetëvjeçar me shiffrat …Qëndro BDI …aq sa jemi ama edhe braqata od PROGLAS na KRUSHEVSKA REPUBLIKA AQ SA JANË në moment të rregjistrimit …

============================

lajmi aktiv që qarkullon https://info.mk/makedonija/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B4%D1%81%D0%BC-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%B2-%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B5-%D0%B2%D0%BE-%D0%BF/

Regjistrimi i përgatitur nga LSDM dhe BDI do të jetë regjistrim i vetëm dy partive, dhe jo regjistrim i të gjithë qytetarëve dhe Republikës së Maqedonisë si një operacion statistikor, tha zëdhënësi i VMRO_DPMNE, Dimce Arsovski.Ky regjistrim të cilin LSDM po e shtyn është një regjistrim politik, dhe jo statistikisht siç duhet dhe siç është kudo në botë dhe në vendet e zhvilluara. Fatkeqësisht, ky përdhunim brutal i këtij operacioni statistikor – regjistrimi, është vetëm për shkak se Zaev tashmë ka rënë dakord për shifrat se sa banorë ka Republika e Maqedonisë nga bashkësi të caktuara etnike. Ky është çmimi i marrëveshjes së koalicionit midis Zaev, SDSM dhe BDI, e cila duhet të përmbushet nga LSDM. Zaev, LSDM, Ali Ahmeti dhe BDI tashmë kanë rënë dakord dhe i dinë rezultatet dhe numrat që duhet të jepen nga rezultati i regjistrimit. Regjistrimi i popullsisë vetëm me një numër ID të diktuar të një personi të caktuar është një kusht i vendosur sepse Zaev ka premtuar se numri i shqiptarëve në Republikën e Maqedonisë sipas regjistrimit do të jetë mbi 32% e popullsisë. Prandaj, regjistrimi nuk është më një statistikë, por një politikë e zhveshur dhe kjo është arsyeja pse VMRO-DPMNE kërkon tërheqjen e këtij ligji dhe miratimin e një ligji të ri me konsensus që do të përfitojë Republika e Maqedonisë dhe qytetarët e saj, dhe jo parti të caktuara politike, posaçërisht shumica parlamentare. “Nëse LSDM voton në fuqi, ne do të mbledhim nënshkrime nga qytetarët për të anuluar këtë ligj dhe për të sjellë një ligj të ri së bashku,” tha Arsovski.