Karakaçanovi: Maqedonia është pjesa më tragjike e historisë bullgare

98

Krasimir Karakaçanovi ministër i ushtrisë Bullgare vazhdon me akuzat dhe presionet ndaj Maqedonisë. Në intervistën e tij të fundit me Televizionin Kombëtar Bullgar, ai tha se marrëveshjet po nënshkruheshin për t’u përmbushur. Fatkeqësisht, në Shkup ata menduan se po nënshkruanin një marrëveshje, por ata mund të mos e përmbushin atë. – Deri më sot, megjithë peripecitë e kohës, megjithë terrorin që u vendos pas vitit të 44-të në Jugosllavinë e Titos, ka akoma shumë njerëz që e quajnë veten Bullgarë. “Ne kemi një detyrë morale dhe historike ndaj këtyre njerëzve,” i tha Karakachanov BNT. Sipas tij, Zoran Zaev kërkoi një kompromis, por kur bën një kompromis me politikanët në Republikën e Maqedonisë, ata nuk e shohin atë si një gjest fisnikërie, por si një dobësi, thotë Karakachanov. Ai gjithashtu tha se bisedimet po vazhdonin dhe se Bullgaria nuk kishte ndërmend të ndryshonte ndonjë nga kërkesat e saj.