Ish-kryeministri Lupço Georgievski: Pse mos të bëhemi shteti i parë i lirë nga virusi Korona?Koha për Qeverinë të blejë naftë dhe alltan…

472

Ish-kryeministri Ljupco Georgievski në në emisionin e sotëm në TV 24 tha se fakti që Maqedonia është një vend i vogël është një avantazh në luftën kundër virusit korona.

Tani është koha për hapa vizionarë. Nafta asnjëherë nuk ka qenë më e lirë në bursat, dhe nëse e blejmë naftë shpejt për 100-200 milion euro, do të sigurojmë energji të lirë, tha drejtuesi i Partisë VMRO-Popullore, Ljubco Georgievski në studion e hapur të TV24.

Sipas tij, ky do të jetë një avantazh në të ardhmen kur të përballemi me pasojat ekonomike.

Në të njëjtën kohë, sipas Georgievskit, rezervat e arit në Bankën Kombëtare duhet të rriten, sepse vetëm çmimi i arit po rritet dhe këto rezerva, nëse bëhen, do të jenë vendimtare për vendin.

  • Tani shoh vetëm shuarjen e zjarreve të caktuara në ekonomi, dhe jo hapa vizionarë. Unë i bëj thirrje Qeverisë që të marrë seriozisht të gjithë këtë situatë, thotë Georgievski.

“Nëse para krizës të gjithë të rinjtë prisnin të ikin në Londër, Paris … Tani duhet të jemi të lumtur që jetojmë në Maqedoni, jetojmë në qytete të vogla dhe mund të krijojmë kontroll. Ju dëgjoni se ka dyqane boshe sot në Londër, ne nuk e kemi atë problem. Ne dëgjojmë në Milano, Nju Jork plot spitale, nuk e kemi atë. Tani duhet të kthejmë madhësinë e vendit tonë në avantazh. Pse të mos vendosni një qëllim për të qenë vendi i parë që është i lirë nga virusi i koronës? Unë mendoj se mund ta bëjmë atë me një përpjekje të vogël. Kur flasim për mbylljen e dhjetë ditëve të Maqedonisë”, tha Georgievski.