VMRO-DPMNE: Nuk ka nevojë për provime pranuese në fakultete, LSDM-ja të mos ndërhyjë në punën e profesorëve

177

Sot, pas një muaj e gjysmë përsëritje nga Komisioni Qendror për Arsim dhe Shkencë të VMRO-DPMNE, zyrtari i LSDM-së, z. Ljupco Nikolovski deklaron se ata kanë menduar për heqjen e provimit të maturës, vjen reagimi i VMRO-DPMNE-së.Edhe pas një muaj e gjysmë, ata nuk kanë asnjë vendim, por ata mendojnë dhe bëjnë përsëri një gabim.Ata rekomandojnë qëfakultetet të bëjnë provimin pranues sepse do të kenë një fluks të madh studentësh për t’u regjistruar.Meqenëse nuk kanë ide dhe nuk dinë ta zgjidhin vetë problemin, ju rekomandojmë që ata të lexojnë me kujdes dhe të dëgjojnë ato që kemi thënë për gati 2 muaj.Nuk ka pse të bëhet një provim pranues, nuk ka pse të jetë, nëse studentët vlerësohen me një mesatare pikë notash nga vitet e kaluara, semestrin e parë të këtij viti shkollor dhe angazhimin gjatë mësimit në distancë.Ku e morën idenë që shumica e studentëve do të zgjedhin fakultetin , ndryshe nga vitet e kaluara?A planifikojnë ti vlerësojnë të gjithë me PESËSHE? Epo, ata nuk janë mësues. Mësuesit vlerësojnë, jo këta në LSDM.Ne jemi të sigurt se mësuesit do ta bëjnë punën e tyre me ndershmëri dhe përgjegjësi edhe pse me paga të ulura.Në vend që ndërhyni në punën e mësuesve, është më mirë të bëni një strategji për atë që do të bëjnë në gusht dhe shtator për fëmijët që nuk janë të mbuluar nga mësimi në distancë, çfarë bëhet me fëmijët me nevoja të veçanta dhe çfarë të themi për mijëra studentë që do të duhet të mbajnë lëndët praktike, kolokviumet dhe të japin provime.Qendra e Komunikimit e VMRO-DPMNE