Admirali Burke thotë se NATO po shqyrton mundësitë për t’u përfshirë në sigurimin e vaksinave

50

Komandanti i Komandës Aleate të Forcave të Përbashkëta të NATO-s në Napoli, Admirali Robert Burke, i cili po viziton vendin, kur u pyet nëse ka ndonjë mënyrë që NATO të bashkohet në sigurimin e vaksinave, u përmbajt duke thënë se kjo është një temë e debatuar në selinë e Aleancës.

“Shtë një temë që po shqyrtohet dhe diskutohet në Bruksel si në nivelin politik ashtu edhe në atë ushtarak. Shtesat u miratuan javën e kaluar, dhe mundësitë e prodhimit janë gjithashtu në rritje. “Ne po shqyrtojmë disa opsione, unë nuk e di se cila do të zgjidhet, por ne jemi duke punuar mbi të në mënyrë dinamike sepse ne e kuptojmë situatën e të gjitha vendeve dhe ne e kuptojmë se sa e rëndësishme është për ju”, tha Admirali i SHBA Robert Burke, kreu i Komandës së NATO-s në Napoli.