Xhambaski:Zaev! I dashur! Kahdo të ktheheni, Maqedonia është Bullgare. “Dhe sado të kthehesh, Shqipëria do të jetë gjithmonë nga perëndimi.”| VIDEO

31

“Maqedonia është Bullgare dhe Bullgaria është mbi të gjitha”, është titulli i videos skandaloze parazgjedhore të Eurodeputetit Angel Dzambazki nga partia VMRO-BND e Zëvendës Kryeministrit Krasimir Karakachanov.

“Ka shkaqe që janë më të mëdha se kushdo dhe gjithçka. Nga çdo gjë e vogël politike. “Më e madhe se çdo temë aktuale politike,” tha Dzambaski, duke paraqitur Maqedoninë si një kauzë të tillë për të dhe partinë e tij.

Gjatë adresës së tij me video, xhirimet po qarkullojnë nga Shkupi dhe Ohri, të cilat ai i quan një qytet Bullgar.

Në fjalimin skandaloz, Dzambaski thotë:

“Të dashur, unë them” i dashur “nga edukata, sundimtarë të përkohshëm të Maqedonisë sonë – ju nuk mund të jetoni në shekullin e 21-të pa njohur shekullin e 20-të. Sa më shumë të gënjeni, aq më shumë do të shkëlqejë e vërteta. Sa më ashpër të shpikni historinë tuaj të rreme, aq më të forta do të bien themelet false në të cilat keni ndërtuar të tashmen tuaj të mjerueshme. Sa më shumë histerikisht ta urreni Sofjen, aq më shumë Ohri mbetet Bullgar. “Sa më fort të thuash gënjeshtrat e tua, aq më shpejt dhe më i frikshëm do të jetë fundi yt,” tha Dzambaski.

Ai më tej u bëri thirrje votuesve të Dielën (4 Prill) të mbështesin VMRO-BND dhe në fund të videos ai iu drejtua Kryeministrit Zoran Zaev me fjalët:

“Zaev! I dashur! Sado të ktheheni, Maqedonia është Bullgare. “Dhe sado të kthehesh, Shqipëria do të jetë gjithmonë nga perëndimi.”