Talat Xhaferi: Unë nuk kam mandat me një akt individual të anuloj vendimin për shpërndarjen e parlamentit

240

linku https://flesh.mk/%D1%9F%D0%B0%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0%BC-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D1%81%D0%BE-%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B0/

Kryetari i Parlamentit thotë për “360 gradë” se ai ishte informuar vetëm joformalisht për qëllimet e LSDM-së për të mbledhur të paktën 20 nënshkrime parlamentare për thirrjen e një seance, por që deri më tani ai nuk ka marrë një propozim zyrtar.

Si kryetar i Parlamentit, unë nuk kam asnjë të drejtë ose mandat, me një akt individual, pra me një vendim për të thirrur seancë, për të anuluar vendimin e Kuvendit për shpërndarjen, tha kryetari Talat Xhaferi në një prononcim për “360 gradë” duke komentuar nismën e LSDM-së për mbledhjen e legjislaturës .

“Unë jam i vetëdijshëm për situatën dhe nuk jam i papërgjegjshëm, por si përfaqësues i një institucioni jam i detyruar të respektoj Kushtetutën, ligjet dhe rregulloret. “Nëse nuk e bëj këtë, unë jam duke bërë një krim, dhe pse ta bëj atë?”

thotë Xhaferi.