Ora policore/ Ja vendimet e Qeverisë

196

Qeveria sot vendosi për lehtësime të lëvizjes së qytetarëve bazuar në rekomandimet e komisonit për sëmundje ngjitëse.✅

⛔Lëvizja e popullatës në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, do të jetë e kufizuar nga ora 19:00 deri në orën 05:00 të mëngjesit nga e hëna deri të premten.
?Gjatë vikendeve lëvizja e qyterarëve do të kufizohet nga ora 15:00 ditën e shtunë deri në orën 5:00 të mëngjesit të ditës së hënë.

⛔Lëvizja e qytetarëve të moshës mbi 67 vjet nga e hëna deri të premten, në periudhën kohore prej orës 12:00 deri në orën 5:00 të ditës së ardhshme do të jetë e kufizuar!
?Gjatë vikendeve nga ora 11:00 ditën e shtunë deri të hënën në orën 05:00 të mëngjesit.

⛔Të rinjët deri në moshën 18 vjet, nga e Hëna deri të Premten, në periudhën kohore 19:00 deri 13:00 të ditës së ardhshme nuk do të mundë të lëvizin.
?Gjatë vikendeve ndalohet lëvizja ditën e shtunë nga ora 05:00 deri ora 13:00 dhe nga ora 15:00 deri ora 05:00 ditën e hënë.

⛔Ndalohet lëvizja e automjeteve të transportit publik në territorin e Republikës se Maqedonisë së Veriut, nga ora 19:00 deri 05:00 të ditës së nesërme.
Vendimet hyn në fuqi nga data 23.04.2020