Shkup-Protestë masovike për “Monstrën” para Prokurorisë Publike,u kërkua drejtësi dhe dorëheqje e Fatime Fetait

88

Familjarët dhe mbështetësit e të pandehurve në çështjen “Përbindësh” po zhvillojnë sot një protestë para Prokurorisë Themelore Publike.

Protesta filloi në 13:30 nga parku në Çair, dhe pjesëmarrësit mbanin parulla dhe flamuj.

Protesta është për shkak të pakënaqësisë së familjeve të të pandehurve në këtë rast, pasi Prokuroria në fjalën e saj përfundimtare në seancën e fundit gjyqësore kërkoi dënimet më të larta për pesë vrasjet më 12 Prill 2012 në Liqenin e Smilkovo, kur djemtë Kire Trichkovski, Filip Slavkovski, Cvetanco A Nakevski dhe peshkatari Borce Stefanovski.

Alil Demiri, Afrim dhe Agim Ismailoviç, Ezim dhe Haki Aziri dhe Sami Ljuta u dënuan me burgim të përjetshëm në një procedurë të mëparshme për çështjen. Në dhjetor 2017, Gjykata e Lartë rrëzoi vendimet, liroi nga paraburgimi Agim Ismailoviç, Haki Azirin, Sami Ljuta dhe Fejzi Azirin dhe vendosi masa paraprake ndaj tyre. Pas prishjes së vendimeve, çështja “Përbindësh” u mor nga SPO dhe çështja u kthye në rigjykim.

Çështja “Përbindësh” po trajtohet nga gjyqtari Ognen Stavrev, dhe prokuroria përfaqësohet nga Fatime Fetai dhe Gavril Bubevski.

Seanca e ardhshme gjyqësore në çështjen “Përbindësh” është caktuar për 3 shkurt, kur mbrojtja do të paraqesë argumentet e saj përfundimtare.

Foto