Shkup -Ilmi Selami zv/drejtori i ESHS ka thirrje për mërgimtarët në Francë dhe Itali .Regjistrohuni !

31

Zëvendësdrejtori i Entit Shtetëror të Statistikave, Ilmi Selami ka dërguar thirrje deri te mërgimtarët në Francë dhe Itali.

Siç bënë të ditur Selami, thirrjen e drejton me qëllim të sigurimit të personave që do të asistojnë në procesin e vetërejigstrimit të diasporës së këtyre dy vendeve.

“Luten bashkatdhetarët tanë në Francë dhe ITALI të paraqiten vullnetarë për ofrim ndihmës gjatë vetëregjistrimit të diasporës në Francë dhe Itali”, ka shkruar Selami në profilin e tij në “Facebook”, njofton TV21.

SHPËRNDAJENI JU LUTEM!!! LUTEN BASHKËATDHETARËT TANË NË FRANCË DHE ITALI TË PARAQITEN VULLNETARË PËR OFRIM NDIHMESE GJATË VETËREGJISTRIMIT TË DIASPORËS NË FRANCË DHE ITALI! FORCA FRANCA! FORCA ITALIA!Posted by Ilmi Selami on Saturday, March 20, 2021

Përndryshe, jozyrtarisht thuhet se Maqedonia e Veriut ka mërgatë të konsiderueshme në Itali dhe Francë, por sipas të dhënave të fundit të Entit Shtetëror të Statistikave, të datës 19 mars 2021, në Itali janë regjistruar 10.904 mërgimtarë, ndërkaq në Francë vetëm 840.

Mbi 87 mijë mërgimtarë janë regjistruar, nga Zvicra më së shumti

https://tv21.tv/mbi-87-mije-mergimtare-jane-regjistruar-nga-zvicra-me-se-shumti/embed/#?secret=XaZYQZAMZL