Shekerinska: Në VMRO është më lehtë, ti jep komandën dhe gomari nëse fluturon – atëherë ai fluturon

106

Radmila Shekerinska, ish nënkryetare e LSDM, në emisionin “Brifing në mëngjes” pas Kongresit të partisë në pushtet bëri komentet e para në të cilat ajo pretendon se nuk ka përçarje të “Bihaçka”, por ide dhe koncepte të ndryshme.

“Një ekip janë njerëzit që kanë të njëjtat vlera, ndonjëherë me ide të ndryshme, por besnikëria nuk matet nga sa herë tundni kokën, por sa herë flisni. “Ne po ndërtojmë besnikëri ndaj idesë, jo ndaj bosëve,” tha Shekerinska.

Ministri i Mbrojtjes mohon se ekziston një “krah i Shkupit” dhe “Brankovistë” që sjellin mosmarrëveshje në LSDM.

“Që nga viti 2013, unë jam lodhur me këtë temë, a nuk kemi dallime në Shkup, unë diskutoj më shumë me kolegët e mi të Shkupit dhe kam më shumë dallime me ta.

Unë mendoj se nuk është realiste, dhe kjo temë 2013 dhe 2014 ishte aktuale. Unë isha një nga të pandehurit kundër bojkotit të zgjedhjeve lokale. “Dhe pastaj ata më thirrën për të ndihmuar në zgjedhjet lokale në shumë vende, dhe pastaj më thanë se në asnjë moment nuk i lashë në baltë”, ishin disa nga komentet e Shekerinska.

Ajo thotë se marrëdhëniet në LSDM duken më të komplikuara sepse në opozitën e VMRO-DPMNE-së ato zvogëlohen në bindje ndaj udhëheqjes dhe udhëheqësit.

“VMROshtë shumë më lehtë në VMRO, ju jepni komandën dhe nëse gomari fluturon – atëherë ai fluturon,” tha Shekerinska.

Deri në fundjavën e kaluar, ajo ishte nënkryetare e LSDM-së Zoran Zaev dhe të dielën drejtoresha e Zyrës së të Ardhurave Publike, Sanja Lukarevska, u zgjodh në këtë pozitë.

Më parë, vetë Shekerinska njoftoi se po jepte dorëheqjen nga të gjitha pozitat në parti.

https://sitel.com.mk/shekerinska-vo-vmro-e-polesno-davash-komanda-i-magareto-ako-leta-togash-leta