Qeveria sot vendos për ri-programim të buxhetit

216

Qeveria sot vendos për ri-programim të buxhetit

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut gjatë seancës së sotme pritet të vendos rreth ri-programimit të buxhetit. Debati i mbrëmshëm ka kaluar me shumë debate rreth shkurtimeve dhe rialokimeve të mundshme të buxhetit.

Siç bëhet e ditur nga mediat e vendit, qeveria synon të shkurtojë 6.5 miliard denarë.

Ato do të ri-destinohen në kuadër të masave ekonomike në ndihmë të biznesit lidhur me virusin korona.

Ndërkohë Qeveria përfundimisht ka hequr opsionin e shkurtimit të pagave të administratës.

Mbledhja e Qeverisë do të filloj në ora 11:30 minuta.