Qeveria kërkon që qytetarët që nuk mbajnë maskë dhe nuk e mbajnë largësinë, të fotografohen dhe të ndëshkohen me ndryshimet e reja ligjore të propozuara

222

Të mos veshësh maskë – dënim me para. Mbajtja e një gjatësi më të vogël se 2 metra dënim me para . Grupimi i më shumë se dy qytetarëve, burgosje. Dhe qytetarët duhet të fotografohen së pari. Këto propozime duhet të futen në ligj, dhe teksti duhet të përgatitet nga Ministria e Drejtësisë, thuhet në vendimin e qeverisë në seancën e fundit. Ekziston nevoja për të rritur pajtueshmërinë me masat, por edhe për të zvogëluar nevojën për të krijuar kufizime të reja.

“Qeveria duhet të paraqesë një dekret me forcë juridike që rregullon ligjërisht mënyrën dhe shqiptimin e gjobave të detyrueshme (me dokumentacion fotografik nga vendi ku u gjet qytetari), si dhe shumën e njëjtë, për të gjithë personat fizikë dhe juridikë që nuk do të respektojnë vendimet. , masat dhe rekomandimet e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë Veriore në lidhje me grupimin e vendeve publike dhe zonave të më shumë se dy personave (për grupimin e mbi 5 personave që konsiderohen krim dhe përgjegjësi penale) dhe për mosrespektimin e rritjes minimale të kërkuar dy metra dhe mos mbajtja e pajisjeve mbrojtëse. ”- Qeveria e RSM

Propozimi i ri i qeverisë ka ngatërruar Ministritë e Drejtësisë dhe Ministrinë e Brendshme.

Megjithëse qeveria u kërkoi atyre drejtësi, ata thonë se ata nuk do të marrin pjesë në hartimin e një urdhri të tillë me forcë të ligjit, por do të përfshihen vetëm në pjesën e dënimeve.

Sipas Ministres Renata Deskovska, gjobat për këto kundërvajtje nuk duhet të shkelen. Ministria e Brendshme, nga ana tjetër, konfirmon jozyrtarisht që këtyre tre të pandehurve mund t’i shtohen Ligjit ekzistues për Rendin Publik dhe Paqen, detyrimin e kontrollit për të qenë pranë Ministrisë së Brendshme.

Structuresshtë e paqartë për strukturat e policisë Vjenë pse dënimet e tilla duhet të vendosen kur qytetarët tashmë janë nën shtetin e policisë dhe në karantinë. Nëse qeveria po mendon t’i ndëshkojë ata për të mos veshur maska ​​dhe grupim, atëherë ata do të duhet të pushojnë shtetin e policisë.

Nëse masat hyjnë në fuqi, dënimet sipas ligjit për rendin publik dhe paqen shkojnë nga 100 deri në 2000 euro. Sidoqoftë, nëse vetë zyrtarët e qeverisë, të cilët kanë kërkuar gjobë për qytetarët që prej mbrëmë, respektuan masat për mbajtjen në distancë dhe mos veshjen e pajisjeve mbrojtëse, po hetohet në çështjen Kumanovo pasi Venko Filipce, Oliver Spasovski, Bujar Osmani dhe Ministri i Arsimit Arbr Ademi kërkuan që Ata nuk e dinin që kryetari i bashkisë dhe dhjetë bashkëpunëtorët e tjerë të virusit ishin pozitivë për virusin, por kjo është arsyeja pse epidemiologu kryesor, mjeku Zarko Karadzovski, i cili mban maskën e ulur më poshtë Mjekra nënshkroi një vendim për izolim të Zëvendëskryeministrit Bujar Osmani, i cili deklaron se ata mbanin një distancë prej 2 metrash, megjithëse regjistrimet tregojnë se Zëvendëskryeministri qëndron pranë kryetarit të Kumanovës Maxim Dimitrievski.

Në të njëjtën konferencë për shtyp, Dimitrievski dhe Kryeministri teknik Oliver Spasovski iu drejtuan pa maskë, dhe duke lënë banakun, ai kaloi centimetra nga zyrtarët e tjerë të qeverisë. Pas ngjarjes, shtabi i krizave në Kumanovë njoftoi se ata janë më pozitivë ndaj virusit, dhe 4 zyrtarët e qeverisë janë në izolim të detyrueshëm. Ështja po hetohet, pohon pjesëmarrësi në ngjarje nga izolimi shtëpiak Venko Filipce.