Në Neproshten të Tetovës do të shënohet 20 vjetori nga konflikti i vitit 2001

45

Në Neproshten të Tetovës do të shënohet 20 vjetori nga konflikti i vitit 2001 me përkujtimin e maqedonasve të vrarë dhe të rrëmbyer nga ky vend.

Ngjarja do të zhvillohet në orën 18:30 pasdite me vendosjen e luleve përpara monumentit të rrëmbyerve të vendosur në qendër të fshatit, sipas Komitetit Organizativ të Neproshten.

Stojan Mihajlovski u vra në 2001 ndërsa Kërsto Gogovski, Cvetko Mihajlovski dhe Vasko Mihajlovski janë midis 12 maqedonasve të rrëmbyer në rajonin e Tetovës.

Memoriali në Neproshten u ndërtua në 2014.

https://kanal5.com.mk/vo-tetovsko-neproshteno-kje-se-odbelezhat-20-godini-od-konfliktot-vo-2001-godina/a485081