Arsovski-VMRO-DPMNE (video): Ligji i marihuanës është ligji privat i Zaevit dhe për pasurimin personal të kartelit të tij të drogës

50

Ligji për marihuanën, të cilin Zoran Zaev po e shtyn në fuqi si një propozim nga Qeveria dhe që dëshiron të votohet në Parlament, ka qëllimin përfundimtar të legalizimit të biznesit të marihuanës së Zaevit. Ky ligj nuk është gjë tjetër veçse një ligj personal për bizneset e Zaevit që do të mundësojë pasurim personal për të dhe familjen e tij, tha në një konferencë për shtyp zëdhënësi i VMRO-DPMNE, Dimçe Arsovski

“Po e bën këtë me një abuzim të ri të flamurit evropian, megjithëse nuk ka ndonjë rregullore të unifikuar evropiane për këtë.” Me këtë ligj, Zaev dëshiron të lejojë që, përveç vajit të kanabisit për qëllime mjekësore, të legalizojë tregtinë e luleve të thara të marijuanës, pra atë për të cilin u arrestua shefi i policisë së Prilepit “Chipsio”, disa muaj më parë të bëhet normale dhe e përditshme gjë që do tu sjellë kompanive të Zaevit miliona euro në vit, të ardhura neto dhe fitime. “Ajo që Zaev dëshiron të bëjë është ta kthejë klanin Zaev në një kartel droge Zaev nga i cili ai dhe njerëzit e tij të afërt do të bëhen jashtëzakonisht të pasur në kurriz të shtetit dhe qytetarëve,” tha Arsovski.