Misajlovski: Kudo në botë çmimi i naftës bie, vetëm në Maqedoni nën sundimin e Zaev rritet, për shkak të fitimit personal të individëve

134

Kështu do të marrë qeveria e Zaev paratë e qytetarëve për të mbuluar vrimën financiare të bërë nga qeveria. Kështu që qeveria e Zaev do të marrë hua para nga qytetarët.

Në tregjet botërore të aksioneve, çmimet e naftës kanë rënë gati trefish që nga fillimi i vitit. Përkatësisht, në fillim të vitit, nafta u tregtua për 60 dollarë për fuçi, dhe tani ajo shkon me një çmim prej 20 dollarë për fuçi. Dhe ndërsa çmimet botërore janë ulur në Maqedoni, jo vetëm që çmimi i karburantit po bie, por po rritet.

New York Times me ndikim raportoi se 22 dollarë për fuçi aktualisht po tregtojnë në shkëmbimin botëror të naftës për qershor. Që do të thotë se do të jetë koha më zhgënjyese e vitit, gjithashtu.

Themimi i ulët i naftës në tregjet botërore të aksioneve është përdorur nga qeveria e LSDM-së për të siguruar fitime të mëdha për individët në dëm të njerëzve të varfër.

Të gjitha familjet që kanë një automjet ose që ngrohen me vaj shtesë të lehta janë dëmtuar; kompanitë që përdorin lëndë djegëse djegëse dhe veprimtaria e të cilave ka të bëjë me transportin; si dhe fermerët që duhet të prodhojnë ushqim në periudhën e ardhshme për të ushqyer kombin

Qeveria do të mbledhë para nga njerëzit për të pasur para për SPO, për të pasur punësim të përkohshëm të kuadrove partiak. Ne si palë nuk pajtohemi dhe apelojmë të mos abuzojmë me krizën për qëllime fitimprurëse të qeverisë.

Ky vendim rrezikon tronditjet e çmimeve dhe rritjen e çmimeve për produktet e tjera që lidhen me koston e naftës. Ky nuk është një vendim për të ndihmuar ekonominë, por një kthim në kohën e tranzicionit