“MIRË SE ERDHËT” – Kështu i priti Serbia mijëra qytetarë që erdhën për t’u vaksinuar (video)

49

Me një mesazh të madh “Mirë se erdhët”, Serbia mirëpriti mijëra njerëz që mbërritën në Beograd sot për t’u vaksinuar.

Fotografitë e fundit nga panairi i Beogradit, ku vaksinimet masive të qytetarëve nga të gjitha vendet e ish-Jugosllavisë po mbahen këtë fundjavë, tregojnë një interes të jashtëzakonshëm për mbrojtjen kundër Covid-19.

Këtë mëngjes, autokolona të tëra automjetesh po prisnin të hynin në Serbi në pikën kufitare Tabanovce. Pamja do të jetë e ngjashme edhe nesër, sepse një numër i madh i qytetarëve vendosën të vaksinohen, duke theksuar se kjo është një shans, veçanërisht për faktin se në vendin tonë imunizimi masiv nuk ka filluar ende.

Përveç Maqedonisë, këtë fundjavë Serbia mirëpret qytetarët e Bosnjës, Malit të Zi, Kroacisë, ku rreth 8,000 aplikuan për vaksinim, por ka edhe të huaj nga Hollanda, Sllovakia dhe madje edhe Gjermania.

Përveç kësaj, hidhni një vështrim në fotot nga agjencia e lajmeve Tanjug dhe Blic.rs nga Panairi i Beogradit.