Miloshoski: Zaevi të akomodojë 200 refugjatë afganë në Hotel Park në Strumicë

55

Antonio Milososki nga VMRO-DPMNE i kërkoi kryeministrit Zaev që të strehojë refugjatët nga Afganistani në Hotel Park në Strumicë.

  • Zaev nuk është në gjendje në Maqedoni të ndihmojë familjet me persona me aftësi të kufizuara, as ta bëjë këtë për qytetarët e vendeve të treta, ku ne nuk kemi një ambasadë që do të siguronte të paktën të dhëna themelore të sigurisë për refugjatët.
    Maqedonia është ndër vendet më të varfra në Evropë, dhe në këtë përshkallëzim me Afganistanin, është mirë që qeveria të theksojë se solidariteti duhet të demonstrohet nga anëtarët më të pasur të Kombeve të Bashkuara.
    Nëse Zaev ende dëshiron të luajë një humanitar, le të mos e bëjë atë në kurriz të buxhetit kombëtar, por le të japë një shembull personal dhe le të strehojë 200 refugjatë nga Afganistani në hotelin “Villa Park” në Strumicë, ku do ndihmoni ata financiarisht përmes modelit tashmë të njohur 1 € për Vice