Turqia ndërton mur kufitar me Iranin

66

Përderisa mijëra afganë janë duke u larguar nga vendi, Turqia ka njoftuar se po ndërton një mur përgjatë kufirit të saj me Iranin përballë një fluksi të mundshëm të ri të refugjatëve nga Afganistani.Muri do të jetë i gjatë 295km, i fortifikuar me tela me gjemba, raporton AFP.

Përderisa mijëra afganë janë duke u larguar nga vendi, Turqia ka njoftuar se po ndërton një mur përgjatë kufirit të saj me Iranin përballë një fluksi të mundshëm të ri të refugjatëve nga Afganistani.

Muri do të jetë i gjatë 295km, i fortifikuar me tela me gjemba, raporton AFP.

“Ne do t’i intensifikojmë punët tona dhe do të përforcojmë të kuptuarit se” kufijtë tanë janë të pakalueshëm “, tha Ministri i Mbrojtjes Hulusi Akar, sipas një raporti të Hurriyet Daily.

“Një pjesë e madhe e saj është përfunduar. Gati 150 kilometra llogore janë gërmuar. Përforcime shtesë janë bërë në pikat tona kufitare dhe zonat bazë”.

Përderisa mijëra afganë janë duke u larguar nga vendi, Turqia ka njoftuar se po ndërton një mur përgjatë kufirit të saj me Iranin përballë një fluksi të mundshëm të ri të refugjatëve nga Afganistani.

Muri do të jetë i gjatë 295km, i fortifikuar me tela me gjemba, raporton AFP.

“Ne do t’i intensifikojmë punët tona dhe do të përforcojmë të kuptuarit se” kufijtë tanë janë të pakalueshëm “, tha Ministri i Mbrojtjes Hulusi Akar, sipas një raporti të Hurriyet Daily.

“Një pjesë e madhe e saj është përfunduar. Gati 150 kilometra llogore janë gërmuar. Përforcime shtesë janë bërë në pikat tona kufitare dhe zonat bazë”.

Kujtojmë se Turqia është kthyer në një shtëpi për më shumë se 1 milionë refugjatë të larguar nga Siria