Mickoski për ligjin për letërnjoftimet: Unë jam maqedonas dhe dua të identifikohem në atë mënyrë

46

Kryetari i VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, sot komentoi ndryshimet e reja në ligjin për letërnjoftimet, duke theksuar se ai nuk sheh ndonjë problem në këtë dhe dëshiron të identifikohet në dokumentet personale dhe pasaportat si maqedonas.

Ai gjithashtu vlerësoi si të mjegullta pretendimet e politikanëve të caktuar që synojnë të krijojnë një komb të ri me konceptin qytetar “qytetar i shtetit me mbiemrin e ri”.

Është qesharake dhe mjegullore të japësh kualifikime të tilla për popullin maqedonas dhe kombin maqedonas që është i shtypur, i shtypur dhe një komb dhe popull që praktikisht është sjellë me shpinë në mur. Ka profesorë universitarë në ato parti politike, le të marrin format e universiteteve ku aplikojnë studentët dhe le të lexojnë nëse identifikohet kombësia e studentit që regjistrohet në universitete. “Unë dua që kombi im, ai maqedonas, të qëndrojë me kartën time të identitetit, sepse unë jam maqedonas dhe dua ta identifikoj veten si maqedonas dhe me të vërtetë nuk shoh asgjë të keqe këtu, madje as në kundërshtim me atë që është angazhimi shekullor të këtij populli dhe qytetarëve “, tha kreu i partisë opozitare.

“Nëse studentët mund të regjistrohen vetë në format e fakultetit, sepse ata janë krenarë për kombin e tyre, pse nuk duhet ta kem në letërnjoftimin tim dhe pse nuk duhet të jetë në pasaportën time, por të formoj një komb të ri artificial që do të jetë” qytetar i shtetit me mbiemrin e ri ”, shpjegoi Mickoski.