Komercijalna Banka prodhoi energji elektrike – Sistemi fotovoltaik u instalua në dhjetor 2018

18

Komercijalna Banka prodhoi 100 MWh energji elektrike me sistemin e saj fotovoltaik, i cili parandaloi emetimin e 56 tonë CO2 në atmosferë në tre vjet.

“Me këtë projekt “të gjelbër”, Banka jep kontributin e saj të rëndësishëm në mbrojtjen e mjedisit, që është imperativ në nivel global dhe si i tillë është pjesë e strategjisë së përgjegjësisë sociale të Komercijalna Banka.përcjell libertas.mk

Sistemi fotovoltaik për prodhimin e energjisë elektrike është instaluar në dhjetor të vitit 2018 në një sipërfaqe prej 130 m2 në çatinë e objektit komercial të Komercijalna Banka në qendër të Shkupit. Në vit, ky sistem prodhon 33 MWh energji elektrike dhe kursen 18.7 ton CO2, e cila do të përfundonte në atmosferë nëse kjo sasi e energjisë elektrike prodhohet nga një termocentral dhe gjithashtu mbron mjedisin nga ndotja me grimcat PM, dioksid squfuri dhe tymi.. Ky kursim “e gjelbër” është i barabartë me mbjelljen e 480 pemëve në vit, aq sa nevojitet për të thithur 18,7 ton CO2 nga atmosfera.

“Banka po paralajmëron investime të reja në prodhimin e saj të energjisë elektrike në të ardhmen e afërt, me qëllim që të japë një kontribut edhe më të madh në përballjen e sfidave të së ardhmes, ndër të cilat shpëtimi i planetit Tokë është një nga më të mëdhatë dhe më të rëndësishmet. tha banka në profilin e saj në Facebook.