8.2 C
Tetovo
E martë, 27 Shkurt, 2024
BallinaLajmeKasami beson se qeveria e VMRO-DPMNE-së dhe opozitës shqiptare do t’i kalojë...

Kasami beson se qeveria e VMRO-DPMNE-së dhe opozitës shqiptare do t’i kalojë shumë më lehtë ndryshimet kushtetuese

“Besoj se do të jetë e mundur një marrëveshje e re për zbatimin e obligimeve të ndërmarra, për dinamikën e zbatimit të marrëveshjeve të ndërmarra dhe ofrimin e garancive shtesë”, tha kreu i Besës.

“Besoj se do të jetë shumë më e lehtë që të zbatohen ndryshimet kushtetuese në kombinim të opozitës maqedonase dhe asaj shqiptare sepse besoj se atëherë marrëveshja e arritur do të jetë më e lehtë për t’u zbatuar”, thotë njeriu i parë i Besës dhe një nga liderët e koalicioni i partive opozitare të shqiptarëve, Bilall Kasami, në një intervistë për “360 gradë” në MRT 1.

Lidhur me qëndrimin e VMRO-DPMNE-së se jo vetëm tani por edhe në të ardhmen nuk do të votojnë për amendamentet kushtetuese në këto rrethana, Kasami komentoi:

“Besoj se do të jetë e mundur një marrëveshje e re për zbatimin e detyrimeve të ndërmarra, për dinamikën e zbatimit të marrëveshjeve të ndërmarra dhe dhënien e garancive shtesë”.

Në këtë kontekst, Kasami e konsideron të drejtë qëndrimin e VMRO-DPMNE-së.

“Mendoj se për ta është qëndrim korrekt sepse mendojnë se Maqedonia e Veriut u pajtua me Bullgarinë pa pasur, le të themi, mbështetje dhe legjitimitet të plotë nga qytetarët e Maqedonisë së Veriut për një marrëveshje kaq të rëndësishme”, thotë kreu i Besës.

Duke pasur parasysh se lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, ka përsëritur vazhdimisht se pas zgjedhjeve, ai e preferon koalicionin opozitar te shqiptarët si partner, ndonëse për mundësinë e bashkëpunimit me BDI-në thotë – kurrë nuk thotë kurrë, nëse “Lidhje Evropian për Ndryshim” është gjithashtu i preferuar nga VMRO-DPMNE-ja, ishte një nga pyetjet drejtuar Kasamit.

“Shikoni, kjo është pak problematike për të dhënë preferenca para zgjedhjeve sepse bashkëpunimi pas zgjedhjeve bazohet në rezultatin zgjedhor dhe duke u ndërtuar mbi të me programin parazgjedhor. Duke marrë parasysh faktin se synimi ynë është zhbllokimi i integrimit në BE, përshpejtimi i këtij procesi, anëtarësimi i plotë i Maqedonisë së Veriut sa më shpejt që të jetë e mundur, dhe ndoshta mund të jetë i vështirë në shikim të parë, një bashkëpunim me cilëndo parti politike, qoftë VMRO apo LSDM, nëse fiton pala tjetër, nëse nuk arrijmë marrëveshje për qëllimin tonë. Pra, synimi ynë me çdo parti është të zhbllokojmë proceset integruese evropiane dhe të vazhdojmë integrimin në BE… Nëse nuk është parakusht, zhbllokimi i sistemit dhe votimi i ndryshimeve kushtetuese është kushti i parë”, tha kreu i Besës

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments