Karakaçanovi me provokim të hollë: Zaevi në Sofje u përshëndet me pankarta “mirë se erdhe në shtëpi”

67

Ish-Zëvendës Kryeministri Bullgar Karakaçanovi , dme partine e tij VMRO BND,, e mirëpriti Kryeministrin maqedonas Zoran Zaev në Sofje me pankarta që shkruajnë “Zaev, mirëseardhe në atdheun tend”,me bukë tradicionale Bullgare dhe muzikë popullore.

Sipas anëtarit të komitetit ekzekutiv të VMRO-së Aleksandar Sidi, pjesëmarrësit në aksion u mblodhën para ndërtesës së qeverisë për t’i kujtuar Zaevit se “fati i Maqedonisë nuk vendoset më në ambasadat e huaja”.

Ne i kujtuam atij se fati i Maqedonisë po vendoset në Sofje, këtu, kështu që u mblodhëm për t’i thënë “mirëseardhje”. “Ne jemi mbledhur për të thënë se nuk ka rëndësi nëse qeveria është teknike apo e zakonshme, ajo do të vazhdojë idenë e pakushtëzuar kombëtare Bullgare në Maqedoni,” tha Sidi.