JANUSHEVi sqaron se kush merr përqindje të dizelit ekstra të lehtë për ta përdorur në vend të naftës dhe kush fiton nga”nafta e kuqe”

139

Qeveria e Zaevit dhe Spasovskit, e njëjta që deri dje thoshte që shkëlqenin, tani do t’i vjedhë njerëzit me një akcizë më të lartë për karburantet, në mënyrë që Qeveria të mund të mbijetojë.

Pra, marrja e atyre parave nga njerëzit nuk do të shkojë për një autostradë, shkollë apo kopsht të ri, por do të shkojë në mënyrë që milionerët nga PSP të shpërblehen për mosfunksionimin e tyre, në mënyrë që komunat dhe ministritë të mund të punësojnë anëtarët e partisë.

Dhe në sfondin e gjithë kësaj, nëse ata mund të kryejnë një krim me popullatën e quajtur “nafta e kuqe”. Përkatësisht, informacioni thotë se vëllai i një njeriu të fuqishëm politik nga Strumica, i njohur vetë për “bizneset e zeza”, merr një përqindje të importit të “naftës së kuqe” ose karburantit ekstra të lehte që përdoret në vend të karburantit dizel (i cili është më i shtrenjtë), dhe ndryshimi përfundon në një familje të pasur në Strumicë.

Pra, “batko” i lidhur me shërbimet doganore po bën biznes nga karburanti shtesë i lehtë. Kur i shtojmë kësaj, se vëllai tjetër do të fitojë para nga fakti se njerëzit do të paguajnë më shumë për karburant të shtrenjtë kur çmimi i karburantit është më i lirë kudo në botë, kjo do të thotë që ne kemi një histori tjetër krimi të “Daltons Strumica”.

Dhe e fundit, historia është aq kriminale sa që edhe Nina, e cila vepron si “Alice in Wonderland”, nuk mori pjesë në një konferencë për shtyp për të mbrojtur këtë krim të fundit. Me fjalë të tjera, ata bien, ata humbasin kontrollin, por nuk heqin dorë nga vjedhja.

Statusi në Facebook i Sekretarit të Përgjithshëm të VMRO-ДПМНЕ, Igor Janushev.