Ilija Dimovski për Venko Filipçen: Nëse do të kishte dhënë dorëheqjen, do të ishte dorëzuar në Parlament

62

Ilija Dimovski, ish-deputeti nga radhët e VMRO-DPMNE-së pohon se ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe nuk dha dorëheqje, sepse, siç thotë ai, ai do t’ia dorëzonte Parlamentit, e jo Kryeministrit Zoran Zaev.

“Nuk kishte fare dorëheqje … Nëse do të ishte dorëheqje, do t’i ishte dorëzuar organit që e zgjodhi atë, dhe ky është Kuvendi i Republikës së Maqedonisë… “Nëse do të ishte sipas Kushtetutës dhe ligjit, por nuk është … Po, ishte sipas moralit dhe etikës, por nuk është …”, shkroi Dimovski.

Ai vlerëson se çfarë do të thotë nëse Kryeministri Zoran Zaev pranon dhe refuzon dorëheqjen e Filipçes.

“Nëse Zoran Zaev pranon dorëheqjen, ai do të shkelë LSDM -në … Nëse Zoran Zaevi nuk e pranon dorëheqjen, ai do të shkelë veten e tij,” tha Dimovski.