Mbështetja që shihni në Facebook është artificiale: Direktiva Viber nga LSDM për të mbrojtur Venkon!

189

Bihaçka “është gati – në direktivën e partisë thuhet #Mbështetje përVenko. Të mbrojë dhe të mbrojmë ministrin nga dorëheqja e tij.

Viberi i kuq i LSDM -së po digjet. Në grupin me një emër interesant SDSM UDBA, sekretari organizativ i partisë Martin Popov organizon drejtuesit e partisë të institucioneve shëndetësore, kryetarët e bashkive, kryetarët e degëve që të qëndrojnë “në mbrojtje të Venko Filipçe”.

E gjithë kjo është shkruar me shkronja të mëdha, sepse urgjenca është e madhe.

Ne kemi nevojë për mbështetjen tonë tani për nënkryetarin e partisë. Ju e dini se çfarë ka bërë për të gjithë ne këtu. Për të përhapur gjëra pozitive për të në masë. Ne nuk duhet të humbasim një njeri si ai tani, pak para zgjedhjeve, bëhet fjalë për Filipçe, shkruan Popov në drejtimin e partisë.

Pothuajse në të njëjtën minutë, Facebook u përmbyt duke lavdëruar karakterin dhe veprën e ministrit të vonuar. Mbështetja për nënkryetarin e partisë dhe ministren e Shëndetësisë postuan në faqet e tyre në Facebook Goran Sugareski, Bogdanka Kuzeska, Snezana Kaleska Vanceva… Në grupin në Facebook Mbështetja për Venko Filipçe, e formuar marsin e kaluar, në fillim të pandemisë, u përhap një tekst që viktimë zjarri dhe jo një ministër në dorëheqje.

Ai jetoi me shëndetësinë, punoi për shëndetësinë

Venko Filipçe.
Ka kaq shumë për të shkruar, aq shumë për të thënë ..
Ai jetoi me shëndet, punoi për shëndetin.
Nuk kishte asnjë njeri, një punonjës i Ministrisë së Shëndetësisë, i cili do të thoshte një fjalë të keqe për bashkëpunimin me të.
Nuk kishte njeri që të vinte nga shkallët para zyrës së tij nga telashet dhe të mos pritej prej tij.
Ai ridizajnoi të gjithë qendrën klinike, nga parkingu në sallën e operacionit. Ai investoi në kujdesin shëndetësor si askush më parë.
Gjatë qëndrimit të tij, u lëshuan një numër rekord të licencave të punësimit shëndetësor.
Transplantet e para dhe historike të zemrës u kryen gjatë kohës së tij. Ai arriti të bashkojë mjekët më të mirë nga klinikat më të mëdha private, për të punuar si ekip.
Ditët janë të numëruara në gishta, kur Venko shkoi në shtëpinë e tij në orën 16.00 pas orarit të punës.
Pak njerëz e dinin që ai kishte disa operacione në kokë çdo muaj. Ai bërtiti: “Kështu pushoj”.
Ai u pendua më shumë për kohën e humbur me djalin e tij.
Mjekët specialistë në kohën e tij marrin mbi 100,000 denarë.
Të trajnuarit dolën vullnetarë para Venkos. Sot ata paguhen shumë.
Infermierët, përballë Venkos, u mbyllën në dollapë, ku u kujtuan se nuk ishin të punësuar sepse kishin njohuri, por sepse partia e donte kështu. Sot, ata, me rroga të rritura, i kanë harruar ato kohë.
Dikush që ka punuar me të mund të flasë për Venkon.
Rreth Venkos mund të thuhet për punonjësit në kujdesin shëndetësor, në çdo pozicion, të cilët morën të gjitha nderimet dhe gjithçka që meritojnë, nga rroga në respekt.
Venko Filipçe, dhe gjithçka që filloi dhe ndryshoi në shëndet, do të jetë shembull për të gjithë për një kohë të gjatë.
E meta e tij e vetme është se ai ishte shumë i mirë për këtë shoqëri, për këtë popull.
Dritan F. Ismaili.
Madhështia e një njeriu. Maqedonia nuk kishte Ministër më të mirë të Shëndetësisë sesa Venko Filipçe!
Kjo është ajo që thonë faktet, dhe pavarësisht se sa shumë përpiqet të minimizojë kontributin e tij në zgjidhjen e kaosit në kujdesin shëndetësor, argumentet dhe veprat do ta hedhin poshtë atë! Ai kaloi 2 vjet në zyrë duke menaxhuar një pandemi botërore, dhe në të njëjtën kohë ai nuk pushoi së vlerësuari punën e kolegëve të tij ashtu siç duhet dhe ashtu siç e meritojnë vërtet!
Rritja e pagave të punonjësve shëndetësorë;
Paraqiti reforma thelbësore;
Hoqi importin paralel të barnave, përfshirë insulinë si më të dëmshmet;
Bëjini të disponueshme të gjithë barnat me recetë për qytetarët çdo ditë të muajit, jo vetëm deri në datën 3, kështu që kush nuk ishte “me fat” të paguante privatisht;
Rritja e vetëdijes për dhurimin e organeve që shpëtoi jetë dhe ne ishim dëshmitarë të transplanteve kryesore;
Gjatë mandatit të tij, u blenë pajisje mjekësore moderne për të lehtësuar punën e mjekëve dhe dhjetëra objekte shëndetësore, salla operative, të cilat më parë ishin shembur për më shumë se 20 vjet, u rindërtuan nga e para;
24/7 është në dispozicion të gazetarëve, qytetarëve, profesionistëve të shëndetit, duke treguar transparencë të madhe për çdo lëvizje
Të rrisë vlerën e ndërrimeve të mjekut me pagesë;
Përmirësimi i sigurimit shëndetësor të kursantëve privatë;
Siguroni terapi për të gjithë pacientët me sëmundje të rralla
Venko është një njeri i virtytshëm, njerëzor, profesionist, njerëzor! Maqedonia ka një mjek dhe një ministër në dispozicion njësoj për të gjithë! JO për dorëheqjen, PO për vazhdimin e menaxhimit profesional të departamentit të shëndetësisë.
Urime ministrit që punoi.
Me respekt.
Analizat në portalet e partive u hodhën në erë dhe u morën përsipër. Sigurisht, për të theksuar madhështinë njerëzore dhe politike të Venkos. I sëmurë, por me të vërtetë krijohet përshtypja se ai u dogj i gjallë katërmbëdhjetë herë në spitalin e Tetovës.
Në një vend ku aktualisht ka 19 spitale modulare, 19 dhoma të mundshme të jetesës, një ushtri njerëzish po mbron ministrin e dorëhequr! Jo nga zemërimi i njerëzve, jo nga zemërimi i familjeve të atyre më shumë se 6000 të vdekurve në pandemi, jo nga shpirtrat e këtyre 14 të vrarëve në zjarr, por nga dorëheqja që nga rruga ende nuk është pranuar. Dhe pse e bëjnë këtë? Sepse Venko bëri shumë për të gjithë në festë! Dhe para zgjedhjeve është shteti! Askush nuk i kursehet virusit. Ne të gjithë jemi përdorues të mundshëm të shërbimeve të grilave modulare. Më e pakta që mund të bëjë Venko është të japë dorëheqjen në mënyrë të pakthyeshme, pavarësisht sa vonë. Dhe të gjithë ju nga LSDM UDBA dhe grupe të tjera viber për larjen e trurit, goditni kokën – njerëzit e gjallë u dogjën në një kazan, në ferr. A keni shpirt, a jeni njerëz?!
në mesazhet që publikojmë, me të cilat erdhi Republika, nga një grup tjetër viber, SH HENDETSIA, ju mund të njiheni me mendimet e një kategorie tjetër të larjes së trurit. Kjo shoqëri komplekse Hipokratike arriti të ngrihet mbi atë njerëzore dhe me vetëdijen e saj të dominojë politikën. Këta “priftërinj harmonikë” duket se janë shoqëruar mirë me Venkon sapo, pavarësisht gjithë Golgotës që kanë kaluar këtë vit e gjysmë, ata vendosën të Premten të mbrojnë politikën në vend të asaj njerëzore. Këta 91 anëtarë të grupit janë mjekë, politikanë, por jo njerëz. Në vend që të kërkonin dorëheqjen e tij, ata do ta shpëtonin Filipçen politikanin nga përgjegjësia morale. Edhe nëse është e rreme, siç është e tija. Erozioni moral dhe nekrofilia edhe para shpirtrave të atyre 14 njerëzve fatkeqë që u dogjën të gjallë në lakminë politike të Filipçes.

https://republika.mk/vesti/makedonija/veshtachka-e-poddrshkata-shto-ja-gledate-na-fejsbuk-viber-direktiva-od-sdsm-da-se-brani-venko/