VMRO-DPMNE kërkon dorëheqje nga Zaevi, Filipçe dhe Grubi (video)

44

Zaev duhet të largohet nga karrigia e Kryeministrit – dorëheqja e ofruar e Ministrit të Shëndetësisë Venko Filipçe nuk është e mjaftueshme – reagon ashpër VMRO -DPMNE. Ata po kërkojnë drejtësi pas aksidentit katastrofik në Tetovë, në të cilin 14 pacientë u dogjën të gjallë. Nëse kryeministri Zaev ndihet dhe nëse do të marrë përgjegjësinë, nuk ka përgjigje nga Qeveria. Partia opozitare beson se nevojitet një hetim që nuk do të udhëhiqet nga Zaev, Filipçe dhe zëvendëskryeministri Artan Grubi, sepse institucionet nën kontrollin e tyre të drejtpërdrejtë nuk do të japin përgjigjet e sakta dhe të drejta.

Nevojitet përgjegjësi penale, e cila do të tregohet vetëm pas një hetimi të paanshëm. Si u ndërtua ndërtesa, pse zjarri shpërtheu kaq shpejt, pse sipas dëshmive nuk kishte asnjë zjarrfikës, pse ata ishin në spital me vite dhe a tregon kjo se ka mungesë të stafit. Këto janë pyetje të vërteta nga publiku. Dhe jo nëse Filipçe ndjen atë që duhet të ketë – përgjegjësi morale – tha Rachela Mizrahi.

Partia paralajmëron se kryeministri Zaev dhe partia e tij po përpiqen të bëjnë një teatër, sepse ata organizuan mbështetje partiake për ministrin Filipçe, dhe kështu treguan vetëm fundin moral në të cilin ata po dështojnë.

Sipas imazheve që qarkullojnë në rrjetet sociale, anëtarët dhe mbështetësit e LSDM -së i dërgojnë mbështetje të fortë njeriut të parë të shëndetësisë maqedonase.

“Ne kemi nevojë për mbështetjen tonë për momentin për nënkryetarin e partisë. Ju e dini se çfarë ka bërë për të gjithë ne këtu. Për të përhapur gjëra pozitive për të në masë. “Ne nuk duhet të humbasim një njeri si ai tani, pak para zgjedhjeve, bëhet fjalë për Filipçe,” thuhet në drejtimin e një grupi viber që pretendohet të jetë i përbërë nga anëtarët e partisë në pushtet. Mbështetje e madhe mund të shihet në rrjetin social Facebook, në mesin e atyre që lavdërojnë ministrin janë Goran Sugareski, Bogdanka Kuzeska, Snezana Kaleska Vanceva … Dhe në grupin Mbështetje për Venko Filipçe, i cili u formua marsin e kaluar, një tekst për mbrojtjen e tij.