Google: Asnjë reklamë politike deri më 21 janar

104

Alphabet Google do të ndërpresë të gjitha reklamat politike në platformën e saj nga 14 Janari, pas trazirave të javës së kaluar në ndërtesën e Kongresit. Google ka në plan ta mbajë këtë rregull të paktën deri në 21 Janar, një ditë pas përurimit të Presidentit të ri të SHBA. Facebook gjithashtu ndaloi reklamat politike pas zgjedhjeve presidenciale të 3 nëntorit dhe i lëshoi ​​ato pak para zgjedhjeve të Senatit të Xhorxhia.