Fatmir Bytyqi: Për tre muaj do të arrijmë një pagë neto prej 750 eurosh

53

Ata thanë se do të bëjnë pagën mesatare prej 750 euro, por ata nuk thanë nëse është bruto apo neto, dhe ne do të arrijmë një pagë neto prej 750 eurosh për tre muaj, diçka që e njoftuam, thotë Fatmir Bitiqi, nënkryetar i LSDM.

“Ne jemi fjalë për fjalë në 1,200 denarë nga diferenca prej 30,000 denarë paga mesatare,” tha Bytyqi.

Ai thotë se ata janë të përkushtuar që pagat të jenë së paku 50 për qind mbi pagën minimale.

“Imagjinoni VMRO i ka përdorur paratë tuaja për të krijuar vende pune ku do të merrni pagë prej 9,000 denarë, por tani kushtet kanë ndryshuar, dhe ne duam që paga minimale të jetë më shumë se 22,500 denarë, mund të mos jetë e mjaftueshme, por sigurisht që është më shumë , “tha ai.

Bytyqi njoftoi se deri në fund të vitit investimet e reja do të krijojnë 1,600 vende pune.

https://sitel.com.mk/bitikji-za-tri-meseci-kje-stigneme-do-neto-plata-od-750-evra