Dputeti i VMRO-DPMNE Milloshoski për aksidentin në Bullgari: Ky është krim i organizuar dhe tragjedi

54

Pse askush nuk mundi ta kontrollonte selinë e “Besa Trans” për katër ditë? Pse nuk janë caktuar në Kuvend pyetjet parlamentare të cilave do t’u përgjigjen MPB-ja, Ministria e Transporteve dhe drejtori i Inspektoratit të Transportit? A ka lëshuar rastësisht Ministria e Brendshme pasaporta për bosët e drogës nga Turqia? Pse u tolerua autobusi të lëvizte pa leje 130 herë për dhe nga Stambolli? Pse udhëtimet në Stamboll ishin kaq të lira për udhëtarët? Pse u dogjën 45 të rinj dhe fëmijë të gjallë dhe të shëndetshëm – pyet Antonio Milloshoski nga VMRO-DPMNE.

Milososki thotë se është simptomatike edhe fakti që vozitësit e tjerë nga e njëjta kompani nuk kanë pritur që kolegët të mbërrijnë me autobusin e katërt nga kolona, ​​por shpejt kanë dalë nga territori i Bullgarisë.A është kjo tragjedi djallëzore çmimi që duhej të paguanin viktimat për shkak të transportit të organizuar të paligjshëm të acidit anhidrik që përdoret për prodhimin e heroinës!? Dhe pse autobusët e tjerë të “Besa Trans”, që po udhëtonin me të njëjtin tur, nuk ndaluan për të parë se çfarë ndodhi, për të pritur një të mbijetuar, për të ndihmuar, por u nisën menjëherë përtej kufirit për në MK? “Ndoshta ishte më e rëndësishme për ta që të shmangnin çdo kontroll të bagazheve nga policia bullgare,” shtoi ai.