Diaspora nga Zvicra me numrin më të madh të personave të regjistruar

27

Mërgimtarët nga Zvicra deri tani janë me numrin më të madh të regjistrimit, pas tyre pason Gjermania dhe Italia. Vendet tjera janë shumë larg nga këto tri vende, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Jasmina Gjorgieva nga Enti Shtetëror nga Statistika thotë se në ditët e fundit janë regjistruar mbi 20 mijë qytetarë.

“Mendojë se kjo rritje e numrit të regjistruesve është për shkak të fundjavës, kur njerëzit kanë më shumë kohë të lirë”, thotë Gjorgieva.

Ajo informon se gjatë fundjavës ka mbaruar edhe konkursi plotësues për regjistrues dhe tani përfundimisht ka numër të mjaftueshëm edhe në ato rajone ku kishte mungesë të regjistruesve./