Çfarë Veprim sekret i MPB ? 8 MUAJ PËRPARA, njerëzit flisnin për NARCO PASSPORTAT e RMV-së në televizionin serb TV HAPPY (video)

41

linqet https://vesnik.com/node/189207

https://pressingtv.mk/region/makedonskiot-pasosh-na-vodachot-na-shkaljarcite-e-originalen-video/

Jovan Vukotiçi, një kriminel i dënuar, është një nga personat që kishin një pasaportë maqedonase të falsifikuar. Në një emision në televizionin serb “”, avokati i Vukotiçit flet për pasaportën maqedonase që ai zotëron.

Tetë muaj më parë, në televizionin serb Happy, avokati Zora Dobriçanin foli për klanet kriminale me pasaporta origjinale maqedonase.

Jovan Vukotiçi u soll në Serbi nga Turqia, gjoja sepse kishte përdorur një pasaportë maqedonase me fotografinë e tij dhe një emër tjetër. Por ajo pasaportë ishte plotësisht origjinale. Ekspertiza përcaktoi se pasaporta ishte autentike dhe ai kurrë nuk e kishte përdorur atë në territorin e Republikës së Serbisë, tha avokati Dobriçanin në shfaqje.

Kjo ka të bëjë me çështjen “Mafia” – lëshimi i pasaportave për kriminelët nga klane të ndryshme nga qeveria, e cila u botua nga VMRO-DPMNE.

Deputeti Antonio Miloshoski njoftoi në një konferencë shtypi sot se autoritetet u kishin dhënë pasaporta maqedonase terroristëve të ISIS.

Vukotic kaloi disa kufij me një dokument udhëtimi maqedonas dhe dëshmoi në një gjykatë në Beograd se ai e kishte marrë atë legalisht nga Ministria e Brendshme.

Kush dhe si negociuan këta bosë të drogës dhe sa kushton pasaporta maqedonase e shitur në strukturat kriminale nga Ballkani dhe bota?

Çfarë po bënin këto struktura kriminale me identitetin maqedonas dhe a ishin keqpërdorur këto identitete për vrasje, pastrim parash dhe krime të tjera?

Hetimi sipas ligjit zgjat një maksimum prej 18 muajsh dhe mbi 40 muaj Oliver Spasovski nuk ka lëvizur asnjë gisht se si Vukotiçi mori një pasaportë maqedonase për të cilën ai tashmë po vuan një dënim me burg në Serbi.

Spasovski dhe Zaev janë në ballë të çështjes “Mafia”, ata kanë mundësuar logjistikën për bosët e drogës dhe sot përgjegjësia u është transferuar punonjësve të zakonshëm. Në këtë mënyrë, ata e pranojnë se ata janë fajtorët kryesorë, tha VMRO-DPMNE.