Stoilkovski-VMRO-DPMNE: Maqedonia me Zaevin një vend që siguron mbrojtje për mafien, ndihmon terrorizmin dhe në të cilin mbretëron biznesi i drogës

43

Me Zaevin, Maqedonia është bërë një vend që ofron mbrojtje për mafien dhe një vend që ndihmon terroristët, dhe një vend ku mbretëron suprem biznesi i drogës. Dhe e gjithë kjo nën mbulesën dhe mbështetjen e qeverisë. Naum Stoilkovski, një zëdhënës i VMRO-DPMNE, tha sot në Komentarin e Ditës se ai u bë i njohur në të gjithë botën si një Eldorado kriminel.

Stoilkovski theksoi se autoritetet e Zaevit dhe Spasovskit shpërndanë mbi 200 dokumente zyrtare maqedonase dhe dokumente udhëtimi për shefat e mafieve italiane, malazeze, turke, serbe, spanjolle dhe të tjera nga rajoni i Evropës dhe botës.

  • E gjithë kjo nuk do të ishte e mundur pa njohurinë dhe aminin e zyrtarëve të lartë qeveritarë, pasi që të dhënat personale, numrat personal të identifikimit dhe emrat e shtetasve maqedonas ishin keqpërdorur institucionalisht, në mënyrë që kriminelët të mund të lundronin nëpër botë. Për ta bërë më të madh turpin për Maqedoninë, autoritetet e Zaevit dhe Spasovskit lëshuan dokumente të tilla për anëtarët e ISIS, duke kërcënuar kështu sistemin e sigurisë botërore. “Imagjinoni një terrorist të vijë në një stacion policie dhe të marrë dokumente maqedonase dhe më pas të shkojë nëpër botë dhe në fushat e betejës, duke vrarë mijëra njerëz nga veprimtaritë e tyre terroriste,” tha ai.
  • E treta, por edhe më e tmerrshmja, shteti e shndërroi atë në një zonë droge në atë që shoferi personal i kushëririt të Zoran Zaev dhe komandanti i një stacioni policie të emëruar nga Spasovski, drejtojnë një dërgesë droge me vlerë 800 mijë euro, nga një kompani që është në lidhje biznesi me familjen Zaevi. Maqedonia është një vend i shkatërruar me një reputacion të shkatërruar, pa një sistem sigurie që është i lidhur me krimin e sponsorizuar dhe mbrojtur nga autoritetet. Së pari dorëheqjet, dhe pastaj përgjegjësia penale në krye të mafies në pushtet, shtoi Stoilkovski.