Burns e informoi Mickoskin mbi urdhërin e Bidenit për listën e zezë,ndërsa ai për nivele të larta korrupsioni dhe krimi

158

Ambasadorja e SH.B.A.-së në Maqedoni, Kate Marie Burns, u takua me udhëheqësin e VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski për ta informuar atë mbi urdhrin ekzekutiv të Presidentit të SHBA Joe Biden për Ballkanin Perëndimor.

Informacioni në lidhje me takimin u njoftua nga Ambasadorja Kate Marie Burns në Twitter.

“Urdhri ekzekutiv pasqyron angazhimin e administratës së Biden për të luftuar korrupsionin dhe forcimin e institucioneve demokratike, të cilat janë përparësi të rëndësishme dhe duhet të pranohen nga të gjitha palët në Maqedoninë e Veriut në mënyrë që vendi të mund të bashkohet me BE dhe të përmirësojë jetën e qytetarëve të tij,” shkroi Burns .

VMRO-DPMNE i dërgoi një deklaratë publikut duke informuar në lidhje me takimin.

“Kryetari i VMRO-DPMNE Prof. Dr. Hristijan Mickoski, sot me Sekretarin për Politikë Ndërkombëtare të VMRO-DPMNE Prof. Dr.

Zhvillimet aktuale dhe sfidat e rëndësishme për vendin u diskutuan në takim.

Mickoski vuri në dukje nivelin e lartë të korrupsionit dhe krimit të pranishëm në strukturat më të larta të qeverisë si një problem akut.

Mickoski gjithashtu vuri në dukje abuzimin me flamurin evropian, siç është ligji që lejon eksportin e luleve të marijuanës, i cili mbron drejtpërdrejt interesat e biznesit në krye të qeverisë.

Lidhur me mosmarrëveshjen me fqinjin lindor, ai theksoi nevojën e pranimit të rezolutës e cila është në procedurën parlamentare dhe e cila përmban linjat e kuqe në mënyrë që të mbrojë identitetin, gjuhën dhe historinë.

“Mickoski theksoi nevojën për reforma në disa fusha, si dhe probleme në lidhje me ekonominë, të tilla si papunësia, varfëria në rritje dhe thyerja e standardit,” tha partia në një deklaratë.