Banorët e Nju Jorkut tani mund të martohen përmes internetit!

225

Guvernatori i New York Andrew Cuomo, ka nënshkruar një urdhër përmes të cilit lejohen martesat në internet.Ky veprim vjen pasi shumë dasma janë anuluar për shkak të masave bllokuese të vendosura si përgjigje ndaj pandemisë së koronavirusit.Tani e tutje, banorët e New York do të kenë mundësi që të aplikojnë për leje martese nga distanca dhe nëpunësve do t’ju lejohet të kryejnë ceremoninë virtualisht.

Cuomo bëri shaka duke thënë se “vendimi nënkupton që tani e tutje s’ka asnjë justifikim” që çiftet të mos kurorëzoheshin.“Ju mund ta bëni atë përmes Zoom. Po apo Jo?” tha ai në një konferencë.Masat bllokuese nëNew York janë zgjatur deri më 15 maj.

Më shumë se 13,000 njerëz kanë vdekur nga koronavirusi vetëm në New York.