ARBËR ADEMI MINISTRI I MASH-it NË IZOLIM

203

Dje isha i pranishëm në mbledhjen e Shtabit komunal të krizës në Kumanovë, komunë kjo që është kërcënuar seriozisht nga kjo pandemi.

Sot, pas konfirmimit pozitiv për COVID-19 të Kryetarit të Kumanovës edhe sikurse të gjithë të pranishmit në atë mbledhje kisha maskë mbrojtëse dhe dorëza të cilat epidemiologët i vlerësojnë të mjaftueshme për tu mbrojtur, do të qëndroj në izolim dhe do të veproj sipas protokolleve për veprim në situata të këtilla.

Kryetarit të Kumanovës, si dhe të gjithë të sëmurëve aktualisht u uroj që sa më shpejtë të shërohen dhe së bashku ta fitojmë këtë të keqe të madhe.

Qëndroni në shtëpi dhe kujdesuni për shëndetin tuaj!
———————————
Вчера бев присутен на состанокот на општинскиот кризен штаб во Куманово, општина која е сериозно загрозена од пандемијата.

Од денешната позитивна потврда за COVID-19 на градоначалникот на општина Куманово, иако како и сите присутни на состанокот бев со лична заштитна маска и ракавици за кои епидимиолозите сметаат дека е доволна заштита, останувам во изолација и ќе постапам согласно протоколите за постапување во вакви ситуации.

На градоначалникот на Куманово, но и на сите заболени во моментов им посакувам брзо оздравување и заедно да излеземе од целата оваа состојба.

Останете дома и грижете се за вашето здравје!