Protestuesit e armatosur kërkojnë t’i japin fund urdhrave të mbylljes së koronavirusit të Michiganit – video

321

Mijëra protestues në makina dhe në këmbë kanë ndezur urdhrat e qëndrimit të shtëpisë së Michiganit për të kërkuar rihapjen e shtetit. “Sshtë koha që shteti ynë të hapet”, tha një protestuese në makinën e saj. ‘Jemi lodhur që nuk kemi mundësi të blejmë gjërat që na duhen, shkoni te floktarët. ’Shtë koha për të hapur ‘. Guvernatori demokrat Gretchen Whitmer ishte shënjestra kryesore e protestuesve të armatosur pro-Trump, me disa duke brohoritur ‘mbyllur atë’ në hapat e bashkisë së Lansing. Whitmer u përgjigj disa orë pas protestës duke thënë se ajo e kuptoi zhgënjimin, por iron ironi e trishtuar ’për demonstrimin ishte se ai mund të përhapte më tej virusin dhe për këtë arsye krijoi nevojën për të zgjatur rendin e qëndrimit në shtëpi të Michigan. Deri më tani, 1,900 banorë të Michiganit kanë vdekur për shkak të korona virusit

People hold flags and placards as hundreds of supporters of the Michigan Conservative Coalition protest against the stay-at-home order.