Apasiev-Levica / Qeveria e RMV miratoi gjithsej 120 dekrete me fuqi ligjore! 40 janë të lidhura rreptësisht me luftimin e koronavirusit, 80 hiç …

420

Brenda situatës 30-ditëshe të gjendjes së jashëzakonshme – Qeveria teknike e Republikës së Maqedonisë miratoi gjithsej 120 dekrete me fuqi ligjore! Nga këto, mezi 40 janë të lidhura rreptësisht me luftimin dhe trajtimin e efekteve të koronavirusit, dhe 80 të tjerët nuk kanë të bëjnë fare me atë që po ndodh me ne. + Presidenti, jokushtetues, u dha atyre falas për 30 ditë për të vulosur dekrete të tilla, përmes të ashtuquajturave “Ri-deklarimi i gjendjes së jashtëzakonshme” – diçka e panjohur në ligjin kushtetues !? Prandaj, nesër do të paraqesim një iniciativë në Gjykatën Kushtetuese të Republikës së Maqedonisë për anulimin e këtij vendimi të paligjshëm të Pendarovski