Antikorrupsioni hapi lëndë për pronën e presidentit të ri të Këshillit Gjyqësor,Pavlina Cërvenkovska

74

Komisioni Antikorrupsion ka hapur një çështje në pronën e Presidentes së re të Këshillit Gjyqësor, Pavlina Crvenkovska, konfirmoi Presidentja e Komisionit Biljana Ivanovska për Telma TV.

Çështja u formua pasi u dëgjua një zë pasi Shoqata e Depozituesve të Dëmtuar në Bankën Eurostandard akuzoi familjen e saj për përfshirje në mashtrim me kredi nga kjo bankë, dmth që burri i saj, Zoran Crvenkovski, mori një hua prej 1.6 milion euro përmes kompanisë ” Riciklimi i Ecoplast “. Dhe nuk e ktheu atë për dy vjet. Për më tepër, thanë ata, vajza e Crvenkovska ishte e punësuar në bankë. Prandaj, ata reaguan se tani kreu i Këshillit Gjyqësor, i cili kontrollon punën e gjykatave që duhet të gjykojnë ngjarjet me Eurostandard Bank, është gruaja e një borxhliu të bankës.

Nga ana tjetër, Cërvenkovska mohon që familja e saj ka marrë pjesë në hua mashtruese dhe thekson më tej se Këshilli Gjyqësor merr një vendim me shumicë votash. Ai thotë se sa herë që vendoset një çështje me bankën, ajo tërhiqet dhe kështu, siç pretendon ai, do të vazhdojë të veprojë. Ajo gjithashtu shprehu dyshimin se dikush e konsideron zgjedhjen e saj si president, kështu që ajo dëshiron ta diskreditojë atë.

Lidhur me pyetësorin e saj, ajo shpjegoi se kompania nuk ishte regjistruar sepse një vit para se të zgjidhej anëtare e Këshillit Gjyqësor, u hap një procedurë falimentimi dhe që nga ajo kohë burri i saj nuk ka pasur ndonjë lidhje kapitali me kompaninë.